Elinvoimainen panimoteollisuus on osa suomalaista kulttuuria

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry on olutta, siideriä ja long drink -juomia sekä virvoitusjuomia ja kivennäisvesiä valmistavan kotimaisen elinkeinon edunvalvoja. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto aloitti toimintansa 1.11.1902 nimellä Suomen Panimoteollisuus Yhdistys – Finska Bryggeriindustri Föreningen. Liitto edustaa yhtä maamme vanhimmista teollisuudenaloista.

Liiton toiminnan lähtökohtana on vastuullisuus. Kehitämme alan pakkausjärjestelmiä ja edistämme ympäristömyönteistä toimintatapaa. Suomalaisen juomakulttuurin ja juomatietämyksen kohottaminen on liiton toiminnassa etusijalla. Alkoholin väärinkäyttöön ja alaikäisten alkoholinkäyttöön suhtaudumme kielteisesti.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton jäsenyritykset ovat Oy Hartwall Ab, MBH Breweries Oy, Momentin Group Oy, Olvi Oyj, Red Bull Finland Oy, ja Oy Sinebrychoff Ab.

Kansallisen tason lisäksi Panimoliitto toimii läheisessä yhteistyössä kansainvälisten kumppaneidensa kanssa. Kumppaneihin kuuluvat mm. muiden maiden panimoliitot, Euroopan panimoalan keskusjärjestö The Brewers of Europe, virvoitusjuoma-alan keskusliitto UNESDA, sekä Euroopan siiderin- ja viinintuotannon keskusjärjestö AICV.

 

panimoteollisuus